Even voorstellen Davide

Even voorstellen: Davide

Davide Distefano komt als interieurarchitect het team van ARD / AtelierRuimDenkers versterken.

“De culturele context, de focus op ruimtelijke kwaliteiten en aandacht voor de ervaring van de gebruikers, vormen een aantal uitgangspunten voor de ontwerpen van ARD. Hiermee wordt de basis gelegd voor het ontwerp van prettige ruimtes.

 

Interieurarchitectuur gaat veel verder dan het simpelweg opstellen van een ruimtelijke indeling: het geeft de tools om elke ruimte een sfeer te geven en om met elke ruimte een unieke verbinding te leggen tussen plek en gebruiker. Als interieurarchitect staat voor mij de beleving van het individu in de ruimte centraal. Het vormt een inspiratiebron voor slimme ontwerpoplossingen. De aandacht voor de gewoonten, gebaren en de cultuur van de locatie, stelt mij in staat om een passend ontwerp te maken voor de gebruiker.

 

De sfeer van een ruimte speelt een sleutelrol in mijn ontwerpen: het is de synergie tussen een gevoelige materiaalkeuze en het strategisch filteren van licht dat een emotioneel gevoel bij de gebruiker in die ruimte opwekt. Ik kies voor lokale materialen zodat het ontwerp zich voegt in zijn specifieke context en tegelijkertijd het verhaal van zijn omgeving vertelt.”

 

Terug