Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief!
Je kunt ons ook volgen op
Privacyverklaring
© ARD/AtelierRuimDenkers
  • Wonen in winkels
  • Wonen in winkels
  • Wonen in winkels
  • Wonen in winkels
  • Wonen in winkels
  • Wonen in winkels
  • Wonen in winkels

Wonen in winkels

Een aantal verkrotte woningen en winkels zijn verbouwd naar 1 ruime riante woning. In het Oude-Westen zijn door Woonstad Rotterdam huurwoningen verkocht als klushuis. De voorgevel werd opgeknapt en de fundering werd vernieuwd. Verder was het aan de nieuwe eigenaren zelf hoe hun nieuwe huis te verbouwen. Zo worden deze 2 winkels verbouwd tot woning: wonen in winkels!

 

Wonen in winkels

Van origine bestaat het pand uit twee winkels met daarboven woningen en een gezamenlijk zolder voor de opslag. De twee winkelwonigen zijn in 1880 gebouwd op houten palen. Bijzonder is beukmaat van 8,5 meter. Dit is uitgevoerd in 1 balklengte. De diepte van de woning is 9,6 meter. Deze maten leveren een mooie vierkant plattegrond op, die een grote indelingsvrijheid geven.

 

Indeling

De nieuwe indeling houdt de oorspronkelijke twee-deling in ere: de woning is geheel symmetrisch opnieuw ingedeeld. Tevens is er gezocht naar een wijze waarop de oorspronkele indeling per eenheid als uitgangspunt kan dienen voor de organisatie van de nieuwe indeling. Telkens is gezocht naar een voor en achterkamer met daartussen een dienend middengedeelte.

 

Afwerking

De achtergevel is compleet gerestaureerd naar oorspronkelijke staat. De twee trappen in het interieur zijn behouden. Tevens zijn de oude vloerdelen behouden en daar waar nodig aangeheeld. Nieuwe wanden zijn wit, de deurposten omkaderd met houtplaat, het tegelwerk is afkomstig uit Marokko, de kranen kennen ieder hun eigen ontwerp en de begane grond vloer is glad gevlinderd gepigmenteerd beton. Op enkele plekken zijn de originele halfsteens ijsselsteen wanden zichtbaar. Om de beleving van de begane grond maximaal en flexibel te maken zijn er schuifdeuren toegepast. De dragende halfsteens muren uit ijsselsteentjes zijn vervangen door twee stalen portalen.

 

Bekijk ook ons andere project waar een dijkwoning (voorheen ook winkel) wordt verbouwd.

 

In samenwerking met: Francesca Altavilla

Opdrachtgever

Particulier

Locatie

Rotterdam

Status

In uitvoering

Categorie

Herbestemming, Restauratie, Verbouwing

Share